page contents Книжен ъгъл: Барак Обама: За вас е песента ми. Писмо до моите дъщери
Предоставено от Blogger.

Барак Обама: За вас е песента ми. Писмо до моите дъщери

4.12.11


В
това нежно и прочувствено писмо до дъщерите си президентът Барак Обама по вълнуващ начин отдава почит на тринадесет американски пионери, чиито новаторски идеи са формирали американската нация.

От артистичните платна на Джорджия О’Кийф до смелостта на Джаки Робинсън, от волята на Хелън Келър до патриотизма на Джордж Вашингтон президентът Обама открива чертите и качествата на своите герои в собствените си деца, както и във всички деца на Америка.
Смайващите, изпълнени с емоции илюстрации на многократно награждавания художник Лорън Лонг са уловили безпогрешно облика и постиженията на тези велики американци, както и невинността и очакванията на детството.

Тази красива книга е за потенциала у всеки от нас да се стреми към своите мечти и да кове собствената си съдба.  Издава ИК „Дамян Яков”, в превод на Златна Костова.

Барак Обама е четиридесет и четвъртият президент на САЩ. Роден е в Хаваите. Майка му е от Канзас, а баща му – от Кения. Самият той днес е баща на две дъщери, Малия и Саша. Именно времето, прекарано с тях, го вдъхновява да напише „За вас е песента ми“.

Лорън Лонг е многократно награждаван автор на бестселъри и илюстратор на много обичани от децата книжки, сред които „Барабанчикът“ и бестселъра на „Ню Йорк таймс“ – „Отис“. Роден в щата Мисури, израсъл в Лексингтън, щата Кентъки, Лонг е илюстрирал и книжката на Уоти Пайпър „Локомотивчето, което можеше“, „Лодчице, мечтая си за влакчета“, както и „Вихрогонци“.